Ce filme am văzut de sărbători

De sărbătorile astea am văzut o grămadă de filme. O sa le fac o listă aici, pentru că și eu sunt curios dacă mi le amintesc pe toate. Așadar, în ordine cronologică inversă, am văzut, într-o singură noapte:

All is lost (2013). Un fel de Gravity pe apă și într-un singur personaj (interpretat de Robert Redford), ale cărui replici (?!) încap pe o juma’ de foaie A4. Excelent. Mare, soare, furtună,  bălăceală, naufragiu, lupta pentru supraviețuire etc etc, toate fără dramatizări sau filosofeli ieftine din voice over. Nu mai dau spoilere, doar o scenă nu mă pot abține să povestesc, că nah: la un moment dat naufragiatul aruncă în apă o linie de pescuit (gută, ac, momeală) găsită în trusa de supraviețuire și o leagă de o chestie de la marginea bărcii. Între timp se mai întâmplă niște chestii, în fine, după care observă că firul se mișcă, semn că se prinsese ceva. Not good, mr. Redford, nu așa se scoate peștele din apă. Tre’ să înțepi energic și după aia să-l tragi repede spre tine, că dacă-i lași firul prea moale îl scapi!

robert-redford-all-is-lost

It’s a distaster (2013) Patru cupluri se strâng la un „couples brunch” și, cum se întâmplă uneori la astfel de ocazii, afară pornește un război cu arme chimice. La un moment dat își dau seama și ei de chestia asta, fix când încep să cadă o serie de bombe și înăuntru, la masă, prima fiind vestea că gazdele, un cuplu aparent fericit, au decis să divorțeze. Pe parcurs ies la iveală, treptat, și alte belele, iar aici nu am niciun sfat de dat, că nici eu nu prea mă pricep să descâlcesc chestii de-astea. Singurii actori cât de cât cunoscuți sunt David Cross (Tobias Funke din Arrested Development) și Julia Stiles, cu care chiar mă întrebam ce s-a întâmplat după 10 things I hate about you. Un film simpăticuț, merge văzut dacă v-a plăcut Carnage, de exemplu.

Rush (2013) Povestea lui Nikki Lauda, pilotul de formula 1, și totodată a celui mai fierbinte, ca să zic așa, moment din cariera lui.

An American Hustle (2013) Yep, ăsta a picat bine, chiar aveam chef, nu știu de ce, de un film cu escroci, intrigi & stuff. Actorii sunt Christian Bale cu burtă și chelie, Robert de Niro într-un rol mic (dar oricum mai onorabil decât trompetele din ultimii ani), Jennifer Lawrence și, deloc în ultimul rând, dar chiar deloc, Amy Adams.

O bucățică din Dezolarea lui Smaug, pentru că nu ai în fiecare zi ocazia să vezi un dragon, darămite unul dezolat. Până mi-am dat seama că era cam gălăgie în cinematograful rusesc în care-l vedeam și în plus li se terminaseră și floricelele. Mai așteptăm.

O bucățică din Carrie, ăsta nou’, din 2013, până mi-am dat seama că de fapt nu-l văzusem nici pe ăla din anii ’80 și că oricum nu are cum să fie mai prost decât ăsta. Merem la ăla, când o fi.

RRRrrr!!! (2004) Well, that’s a… hm, movie. Acțiunea se petrece în epoca de piatră și urmărește rivalitatea dintre două triburi, mărul discordiei fiind… șamponul, pe care unii dintre ei îl descoperiseră și la care ceilalți, mai lățoși și zdrențăroși, râvneau. În paralel cu povestea șamponului, la un moment dat vraciul tribului comite o crimă – concept complet nou pentru cavemen-ii din film – și astfel pornește prima anchetă polițistă din istoria umanității. O grămadă de elemente parodice și câteva crochiuri mai mult sau mai puțin reușite după glumițele din Familia Flinstone. Altminteri, filmul e un no-brainer total, nu vi-l recomand decât dacă vă simțiți în dispoziția necesară pentru umorul absurd, gratuit și fără niciun fel de pretenții. M-a surprins apariția lui Gerard Depardieu în film, cred că și acum se simte ciudat vizavi de rolul ăsta.

 

gerard-depardieu-rrrrr

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *