Cel mai bun şef de pe Pământ. Sau nu

UPDATE: Articol din 2012. Și câtă dreptate aveam!

Decizia de ieri a CCR a scos la iveală ceva neaşteptat şi trecut cu vederea de toată lumea: a fost identificat cel mai bun manager din România. Dacă nu cumva din toată societatea mai mult sau mai puţin capitalistă. Și, când spun bun, nu mă refer la eficienţă, la performanţele obţinute. Mă refer la îngăduinţa faţă de propriii angajaţi, dusă până dincolo de orice limită imaginabilă în această junglă concurenţială.

Dan Voiculescu nu este numai tolerant, dar este şi darnic. Investeşte masiv, de opt ani – cât două cicluri olimpice! -, fără întrerupere, într-o echipă căreia nu-i schimbă nici antrenorul, nici jucătorii, deşi n-a câştigat niciun meci, n-a luat nicio medalie. E ca şi cum Becali l-ar ţine încă pe Zenga antrenor la Steaua, fără să fi câştigat vreun trofeu în tot acest timp. Ca şi cum Copos şi-ar plăti jucătorii la timp, lună de lună, ba le-ar mai da şi prime pentru eliminarea din Europa League sau ratarea titlului. Ca şi cum Putin ar pierde alegerile de patru ori la rând. Ca şi cum o televiziune şi-ar defini ca unic scop schimbarea preşedintelui şi ar urla opt ani la rând, de dimineaţă până seara, că Băsescu e dracu’ gol, dar tot nu ar reuşi să convingă suficienţi oameni că trebuie debarcat. Și, în condiţiile în care Băsescu e departe de a fi curat ca lacrima (vezi Udrea, bordurile, EBA, flota, Berceanu, minciunile etc.), să tragi din toate poziţiile şi să consumi muniţia degeaba e o performanţă demnă de invidiat!

Patronul desantului media intitulat Grupul Intact nu numai ca nu schimbă echipa, nu dă pe nimeni afară, dar îi mai şi plăteşte gras pe lingăii impotenţi profesional. Păi nu e ăsta cel mai bun şef din lume? Cum să nu vrei să lucrezi acolo ştiind că, indiferent ce ai face, nu păţeşti nimic? Sigur, trebuie să ai o limbă când moale şi prietenoasă, când aspră şi ascuţită, în funcţie de subiectul abordat, dar unii par să n-aibă nicio greaţă.

Sau poate că omul, pur şi simplu, nu găseşte nişte lingăi mai talentaţi şi de asta îi ţine aproape pe Badea, Gâdea & comp.

 

PS: Între timp, Voiculescu a ajuns la pârnaie, iar Ponta a pierdut alegerile prezidențiale! Ceea ce confirmă ce spuneam.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *